Op alle woongroepen van de belevingstuin van het Lelypark hangt nu een kalender. Foto’s van boerenkool, bieten, stokbonen en nog veel meer groenten trekken de aandacht. Per maand is er te zien wat er in de kas en in de tuin te doen is. Op de woongroep kan met de bewoners gesproken worden, over de mogelijke tuin werkzaamheden. Op dit moment zijn de aardappelen aan het spruiten, Als het weer wat warmer wordt kunnen ze de grond in.

De bloemen  op de kalender,zullen ook tot de verbeelding spreken. Wat een genot om bijvoorbeeld tijdens een bezoek, samen met je moeder, een bos bloemen te plukken en die met elkaar in een vaas te schikken.

Als de kruiden volgroeid zijn, kan er op de groep samen gekookt worden. Natuurlijk smaakt het eten veel lekkerder met de zelf geoogste kruiden. Van de gedroogde lavendelbloemen kunnen heerlijk geurende zakjes gemaakt worden, voor in de kledingkast.

De appels en peren kunnen verzorgd en geoogst worden vanuit een rolstoel of met een rollator. Wanneer het oogsttijd is zal het op veel plaatsen geuren naar vers gebakken appeltaart.

In de kas zijn de kweekbakken op hoogt, voor iedereen bereikbaar. Lekkere tuinstoelen maken het bij aangenaam winter weer al mogelijk om hier van de tuin te genieten.