Eiland in de polder

Weidse uitzichten met koeien aan de einder, hier en daar een boerderij in beeld en water rondom. Alle ruimte voor de kippen en een flinke klusschuur, heerlijk  om hier  te wonen. Maar er is hier altijd wind, de bestrating verzakt en we zitten niet zoveel buiten.

Oude situatie

Een ronde met de bewoners door de tuin levert veel informatie op voor een tuinontwerp. De bestrating is zo groots uitgevoerd, dat er bij de entree van het eiland niet direct een tuingevoel ontstaat, het lijkt wel een bedrijventerrein. De terrassen rond het huis zijn groot en hebben allemaal een houten vloer, dit voelt alsof je op een podium zit, het waait er altijd. Naast de klusschuur is er veel bouwmateriaal opgeslagen. Het zou fijn zijn als de kinderen meer van de tuin kunnen genieten.

Entree

Als het sierhek naar het eiland open zwaait zie je nu een tuin. Aan de lijzijde van het huis kun je heerlijk zitten. Het nieuwe terras is omzoomd door een weelderige border. Twee vierkante meter moestuinen liggen dicht bij de keuken. De bestrating tussen borders is beperkt gebleven tot wat nodig is. Een halve cirkel met leilindes geeft intimiteit aan de voorgevel en doet ook als zonnescherm dienst. Meer richting de klusschuur is een fruittuin ontstaan.

Spelende kinderen

De kinderen hebben nu een eetbare tuin, waar ze nog veel plezier aan zullen beleven. De  boot die tussen het bouwmateriaal was opgestapeld ligt in het water, je kunt er ontdekkingstochten mee maken, naar de eilanden in de buurt. Er is een mooie plek ontstaan met zicht op een nabijgelegen natuureiland. In een oude houtkachel kunnen de kinderen, samen met hun ouders heerlijk vuur stoken. Bij een oude boom kunnen tenten gemaakt worden. Er is een trampoline ingegraven en er blijft voldoende gras over om lekker te kunnen voetballen.

Terrassen

Alle zijden van de woning hebben een eigen terras gekregen. Deze terrassen zijn omhult door borders. Zo is er altijd een plekje uit de wind te vinden. De borders bieden ook het hele jaar door een gevarieerde natuurbeleving. De houten vlonders zijn deels vervangen door natuursteen,om ze een eigen sfeer te geven. We hebben bij een terras een pergola gemaakt, die het geheel een mediterrane uitstraling geeft. Waar mogelijk hebben de terrassen afgeronde vormen, die ook in de rest van de tuin terugkomen.

Meditatiepad

Op de plaats waar eens het bouwmateriaal lag opgestapeld, is nu een meditatiepad ontstaan. Je kunt er over graspaden lopen, die om halve manen met weidebloemen cirkelen. Fantastisch als je zoiets bijzonders in je eigen tuin kunt realiseren.