Grassen zijn niet meer weg te denken in de tuinen van dit moment.

Met hun sierlijk wuivende pluimen brengen grassen beweging in de tuin. Omdat grassen deels transparant zijn, bieden ze een mysterieuze kijk op de omgeving. Iets dat heel ruimtelijk werkt in een border en de aangrenzende tuindelen. Wij passen ze ook vaak toe als de tuin aan een water ,of een natuurgebied grenst. De grassen laten de tuin veel groter lijken dan deze is.

Bijzondere grassentuin
Een tegelpaadje in een grasveld en veel dierenverblijven. Zo troffen we deze tuin aan. De eigenaren vertelden  dat ze regelmatig wateroverlast in de tuin hadden. De tuin is voor deze mensen heel belangrijk, omdat de man na een ongeluk, aan huis gebonden is. De dieren zijn een grote hobby van hem. Verder was er de wens van een overkapping, om buiten in de schaduw te kunnen zitten.  Veel planten, zodat er jaarrond iets in de tuin te beleven valt, een zonneterras en een plek om buiten de was te drogen, stonden ook  op de wensenlijst.

Bij de aanleg van het nieuwe tuinontwerp, is de hele tuin voorzien van een drainage systeem. Er is een kapschuur gebouwd, met een dak van oude pannen, dat prachtig matcht met de oude woning. Een pad van klinkers vormt een grote cirkel. Hier omheen zijn een aantal dieren verblijven gesitueerd. Een Engels hekwerk zorgt voor een landelijke uitstraling. De  binnen cirkel is verdeeld in een yin en een yang gedeelte. In het centrum van de cirkel is het zonneterras gemaakt. De vele grassen geven de tuin een luchtige toets. Ze worden omringd door sterke vaste planten, die vlot naar elkaar toe groeien, zodat er al snel weinig tuin onderhoud meer is. In deze tuin hebben we met een verlichtingsplan gewerkt, dat vanuit de woning naar behoefte kan worden aangepast.