Aan de bosrand

De eerste ronde

Na een ingrijpende verbouwing was dit huis aan de bosrand, toe aan een nieuwe tuin. Het ruim tachtig meter lange perceel kon wel een wat robuustere tuinuitstraling gebruiken. De opdrachtgever wilde  een tuinindeling met rechte lijnen. In de voortuin stonden nog twee bomen overeind, die behouden moesten blijven. Een deel van de perceellijn loopt scheef ten opzichte van de rest van de tuin. Hier is een garage gebouwd die erg beeldbepalend is. In de achtertuin was de wens om nagenoeg  alles opnieuw in te delen en te beplanten.

 

Storende belijning

In het nieuwe ontwerp is het gelukt, om alle beeldbepalende lijnen haaks op elkaar aan te laten sluiten. Hierdoor ontstaat een heldere indeling van de tuin met de woning als uitgangspunt. De garage wordt op een enkel paadje na, visueel ingepakt in het groen. Er is voldoende ruimte , om de auto's ervoor te parkeren.

Spiegelvijver

De achterzijde van de woning bestaat voor een groot deel uit glas. Hierdoor heb je een schitterend uitzicht op de tuin. Er is net een spiegelvijver aangelegd. volgend jaar komen eer drie grote bakken in met waterlelies. Als de vijver dan 's avonds wordt aangelicht, levert dat een heel bijzonder schouwspel op. Aan weerszijden van de vijver komt dan ook beplanting spiegelbeeldig van elkaar te staan. Over een  royaal pad kun je langs de vijver lopen. Aan weerszijden van de vijver zijn er royale borders met uitbundige beplanting.

 

Coulissen effect

Net als in een kijkdoos maken we in deze tuin gebruik van het coulissen effect. Open en meer gesloten vormen wisselen elkaar af in deze tuin. Na het royale terras en de spiegelvijver, zorgt een door borders omgeven gazon,  voor een wijds effect. Daarna  volgt een doorkijk tussen de bomen .Vanuit het huis kun je nog net de barokke fontein zien. Groepjes fruitbomen en speelgazon bieden een heerlijke plek om buiten te spelen. Uiteindelijk gaat de tuin op in het bos.