Voor een investeringsmaatschappij, heeft Tuin van Heden een voorstel gemaakt, voor de herinrichting van Resort Rivierendal. Er zijn vijf resorts in Nederland aangekocht en twee in het buitenland.

Tuin van Heden heeft de routing voor het nieuwe resort bedacht en er drie belevingswerelden voor ontwikkeld. De 104 chalets krijgen hierin een plaats. Tuin van Heden heeft de inrichting van de chalets en het ontwerp van de tuinen voor haar rekening genomen. Tevens hebben we de kosten voor de aanleg van de tuinen gecalculeerd.

Huidige stand van zaken; Resort Rivierendal ligt ingebed tussen de rivieren De Waal aan de Zuidzijde van het resort en de Linge aan de Noordzijde. Er zijn nog meer grote waterwegen in de nabijheid. Op het terrein zelf is het nodige water aanwezig in de vorm van twee meertjes en een aantal afwateringskanalen. In het concept inrichtingsplan is nog meer water ingetekend.

Toekomst visie; Water zou heel goed [mede] als uitgangspunt genomen kunnen worden, om Resort Rivierendal op de kaart te zetten. De volgende zaken zouden dan een rol kunnen spelen. Hoe komt de toekomstige bezoeker van Resort Rivierendal aanrijden. Wellicht is een toerit via de Waalbandijk een interessante optie. Het geeft een fraai beeld van het nabije landschap. Door aan de Zuidzijde het resort te betreden, komt het landschappelijk schoon, dat deze plek te bieden heeft, meteen goed in beeld.

De centraal gelegen essen laan kan dienen als oprijlaan. De essen moeten iets gefatsoeneerd worden, met name bij de onderstam. Vanaf zo’n 6 meter hoogte gaat de stam zich meer vertakken. Hier liever niet meer snoeien in dikke delen. De essen zouden dan kunnen verzwakken en aan een tweetal ziektes die hen belagen ten prooi kunnen vallen. De andere laan, die in het nieuwe park deel geschetst is, zou als weg om het park te verlaten kunnen dienen.

 

Betuwetuin

Resort Rivierendal ligt in de Betuwe, een omgeving die beroemd is om de fruitteelt . De route naar het resort,voert de park bezoeker waarschijnlijk langs vele boomgaarden . Wanneer deze bezoeker, nu het resort binnengaat, zie je niets van al dat moois terug.

Een andere wereld die wellicht gecreëerd zou kunnen worden ligt dan ook voor de hand. Zou het niet mooi zijn om een deel van het park in te richten als Betuwe tuin. Wanneer je daar in de toekomst een chalet huurt, staat er een eigen appelboom in de tuin. Wellicht wordt de Betuwe tuin een tuin om op te eten. Met moesmanden vol met kruiden, zodat je het hele jaar door kunt genieten van je eigen oogst.

Bij de receptie, krijg je bij dit arrangement, misschien een thee ei mee, om je eigen kruidenthee te kunnen bereiden. Of wat dacht je van een kookboek, waarin verse kruiden de hoofdrol spelen?

 

Rivierenland

De aanwezige meertjes moeten zo aantrekkelijk mogelijk geëtaleerd worden. Maak duidelijk dat ze iets te bieden hebben en breng dat zo goed mogelijk in beeld.

Als er gezwommen kan worden maak dan een of meerdere zandstrandjes. Wellicht dat een aantal ligbedden en een buitendouche, niet zouden misstaan. Er zou ook plaats kunnen zijn voor een waterspeeltuin.

Vissen vraagt om een vissteiger,zitbankjes een afgebakend gebied, om andere wateractiviteiten niet in de weg te zitten. Biedt ook de mogelijkheid om een visvergunning aan te vragen, verkoop visbenodigdheden bij de receptie Het zou een mooi idee kunnen zijn, om nog te realiseren waterwerken met elkaar te verbinden. Als het in de toekomst mogelijk wordt om over een deel van het resort te varen, creëert dit een enorme meerwaarde Wellicht dat er chalets aan geboden kunnen worden aan vaarwater. Er zou een boot klaar kunnen liggen…

De drie werelden van Resort Rivierenland

Wereld 1: Rivierenland

Talloze rivieren omringen Resort Rivierendal. De Linge, de Waal en de Maas zijn dichtbij en ga zo maar door. Ook op het resort is heel veel water te vinden. Water en recreatie versterken elkaar, dus als dit terrein opnieuw vorm gegeven mag worden, biedt dit heel veel kansen.

Er kunnen chalets geplaatst worden, waarvan de tuin grenst aan het water. Een vlonder aan het water zal menig vakantieganger aanspreken. Heerlijke ligbedden, wijntje erbij. Of pakken we toch liever de kajak, die half verscholen onder de brug ligt. Wat zou het mooi zijn als het water zo breed en met elkaar verbonden wordt aangelegd dat er een route te varen is. Wellicht kun je nog ergens aanleggen en picknicken?
Resort Rivierendal

Vismogelijkheden op, of net buiten het resort zullen ook weer mensen trekken. Kunnen deze toekomstige bezoekers ook een tijdelijke visvergunning kopen bij de receptie. Of misschien een hengel als ze die vergeten zijn?

Is er ruimte bij het water voor een paar interessante water speelmogelijkheden. Wat zou een zwengelpomp met waterbakken, die open en dicht kunnen veel uren speelplezier kunnen geven. Een vlot, waarop je heen en weer kunt over het water, door aan een geleide touw te trekken is heel interessant. Net zoals wiebel vlakken boven het water die een route vormen.

Bij het Rivierenland arrangement zijn wellicht ook tal van tips en kortingen op het “rivier gerelateerde” recreëren in de omgeving inbegrepen. Bijvoorbeeld fiets- en wandel- en auto routes langs de rivieren. Varen op de Linge.

Wereld 2: De Betuwe tuin
Resort Rivierenland ligt midden in de Betuwe. Beroemd om z’n fruitbomen, die je bijna niet kunt missen onderweg naar je vakantiebestemming. Wat zou het mooi zijn om daar iets van terug te zien op het vakantiepark.

De seizoenen beleven in de eigen tuin van je chalet. Appels plukken als ze rijp zijn. In de toekomst zou dat zomaar kunnen in de Betuwe tuin.Bovendien groeien in die tuin ook kruiden in moesmanden. Mediterrane kruiden, waarmee je heerlijk kan koken. Thee kruiden om je eigen thee te bereiden. Oer Hollandse kruiden om je gerechten meer pit te geven.

Bij het Betuwe arrangement wordt je ook uitgenodigd om de boer op te gaan. Fiets, wandel of rijd de bloesem route. Misschien staan er wel adressen genoemd, waar je eigen fruit mag oogsten. Een bezoek, met korting, aan de tuinen van Appeltern is ook zeer de moeite waard. Er is veel te ontdekken in dit grootste tuinpark van Europa.

 

Wereld 3: Samenspel

Veel mensen houden ervan om samen iets te beleven. Een chalet waar maximaal zes personen in kunnen is dan al snel te klein. Meerdere chalets huren is dan een optie. Maar biedt een plaats die er speciaal op toegerust is om samen te zijn niet heel veel meer? Lekker samen koken in een royale keuken. Ontbijten, lunchen en dineren aan lange tafels, met wel plaats voor twaalf tot achttien personen. Een spelletje doen, of lekker borrelen in de lounge hoek.

De Samenspel chalet tot twaalfpersonen heeft een gezellige veranda, met een buitenhaard. In de gezamenlijke tuin is ruimte voor een partijtje badminton, of kun je lang uit in het gras liggen. De Samenspel chalet tot achttien personen, heeft een besloten binnentuin, met lounge terras.

Samen kun je veel leuke dingen doen op het Resort. Bij dit arrangement krijg je ook een boekje met tips en kortingsbonnen voor uitstapjes in de omgeving. Een bezoek aan Ouwehands dierenpark. Steden trips naar Arnhem, Nijmegen en Utrecht.