Wanneer ik een tuin ontwerp voor kinderen ga ik ervan uit dat deze tuin in de tijd meegroeit met de veranderende wensen. Een kindvriendelijke tuin moet altijd uitdagingen bevatten. Kinderen krijgen zo zin om in de tuin iets te gaan doen.

Kindvriendelijke tuin

Knikkeren, timmeren en knutselen in een eigen hoekje, welk kind droomt daar nu niet van?  Tuin van Heden heeft al heel wat bijzondere kratten op wielen samengesteld en meegenomen in het tuinontwerp.

Kinderen kunnen ook enorm genieten van een eetbaar tuintje,waar ze zelf naar hartenlust kunnen zaaien, verzorgen en smullen van de oogst. Zie ook eetbare tuin.

Vuurplaatsen, wilgentenen laantjes, hangmatten, of speelvelden, teveel om op te noemen. Tuin van Heden denkt graag creatief met u mee bij het maken van een kindvriendelijke tuin.

Natuurlijke uitstraling en kunst zijn hier gecombineerd met gemak en veiligheid. De tuin bestaat voor kinderen, in de basisschoolleeftijd, uit verschillende plekken. Ze kunnen bijvoorbeeld met een glijbaan van de ene naar de andere plek komen. Hierdoor heeft de tuin voor hen een schat aan verschillende ruimtes waar ze heerlijk kunnen spelen en ontdekken.

an alle aarde die vrij kwam bij het uitgraven van de paden en de terrassen is in deze tuin een aarden wal gemaakt. Voor deze wal werden planten gekozen waar je half doorheen kijkt. Zo ontstond achter de wal een intiem terras in deze kindvriendelijke tuin. De vuurplaats is hierbij het middelpunt van menig gezellig etentje.

Kinderen

Vanuit het huis is dit terras niet te zien. Er loopt een pad met een bocht naar het terras. Doordat dit terras ergens tussen de heuvel lijkt te verdwijnen wordt je fantasie geprikkeld. Hier gaat een enorme dieptewerking vanuit.  Een zon doorstoofde plek van de schutting wordt ieder zomer omgetoverd tot een mini groentetuin in deze kindvriendelijke tuin.

Door tomaten komkommers en nog meer lekkers omhoog te leiden, is de opbrengst optimaal. De prachtige mozaiktafel nodigt je al bij de eerste zonnenstralen uit om naar buiten te komen. Terwijl de kinderen de voorkeur geven aan hun stoere speelopsteling.

Ouders

Als je op een van de terrassen van de kindvriendelijke tuin zit, ben je omhult door beplanting. Zo beleef je optimaal de seizoenen en ontstaat er vanzelf een intieme sfeer. Doordat beide zitplaatsen niet tegelijk in beeld zijn waan je je in een andere wereld, als je op een van de terrassen bent. Door de half open beplanting hebben ouders en kinderen ieder hun privacy en kunnen ze toch makkelijk contact maken.

Het terras met de mozaiktafel heeft een pizza oven. Zet deze vol met bolletjes deeg en andere ingredienten en iedereen kan z’n eigen pizza samenstellen. Op het andere terras kun je heerlijk lounchen in de zon. Als die gaat zakken wordt het misschien tijd om van de vuurplaats te genieten.

kindvriendelijke-tuin-ontwerp