Bij de eerste kennismaking met deze tuin wandel ik door een zee van bloemen naar het water toe. Onderweg in gedachten noterend, wat de sterke en zwakke punten van deze terras tuin zijn.

Terrastuin

Een deel van de aanknopingspunten bij het ontwerp wordt uitgesproken, de rest moet je ervaren. De prachtige vijver verdiende meer dan het smalle pad dat er langs liep. Door hier een terras te creëren hebben we drie vliegen in een klap geslagen. Als je daar zit kun je van de vijver genieten. Vanuit het brede pad, kijk je tussen de bestaande fruitbomen via het water, oneindig ver over de weilanden. Het gewenste extra terras is op een logische plek ontstaan.

Aan het water wordt nauwelijks gezeten. Door het terras te vergroten en de beplanting op strategische plaatsen te verhogen ontstaat meer privacy. Wie weet wordt dit straks wel de favoriete plek van deze terras tuin.

Nadat de rest van het padenplan en ook het terras bij het huis is aangepast, is het tijd voor de finishing touch. Oosterse lantaarns en bijpassend meubilair geven een intieme sfeer aan de hele tuin.

Tips voor een terrastuin

Wanneer u op verschillende momenten van de dag van de tuin wilt genieten is een tuin met meerdere terrassen ideaal. In dit ontwerp is ervoor gekozen, om de paden door de tuin op verschillende plaatsen te verbreden. Hierdoor ontstaan op een heel subtiele wijze veel meer zit mogelijkheden in de tuin.

Op iedere zitplaats is de tuin weer vanuit een heel andere kant te zien. Door naast grote ook kleine terrassen te creëren, kan ook van de details in de tuin optimaal genoten worden.

Bij een terrassen tuin kunt u aan het volgende denken.

  • Ga bij het ontwerpen van de tuin na waar de schaduw en de zon in de loop van de dag komen.
  • Beperk het aantal soorten verharding, voor het mooiste resultaat.
  • Zoek naar tuinmeubelen in dezelfe sfeer voor de verschillende terrassen, zodat alles te combineren is.